Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vörösboros nyúlpecsenye

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 konyhakész nyúl (kb. 1,25kg)
3 gerezd fokhagyma
25dkg mogyoróhagyma
1-1 piros, zöld és sárga paprika
1-2 csokor rozmaring
¼ liter száraz vörösbor
6dl tyúkhúsleves (lehet leveskockából is)
15dkg olajbogyó
125g tejszín
2ek ételsűrítő
Édesnemes pirospaprika
Só, bors
Díszítéshez kakukkfű és rozmaring
A sütéshez olaj

Elkészítése:

1. A megmosott, szárazra törölt nyulat 6 darabra vágjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk, a zöldpaprikákat feldaraboljuk.

2. Lábosban kevés olívaolajat felhevítünk. A húsdarabokat minden oldalról megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát, a zöldpaprikát és a lecsipkedett rozmaringleveleket. A vörösborral és a húslevessel felöntjük, fedő alatt 20 percig pároljuk. Beleszórjuk az olívabogyót, és további kb. 20 percig főzzük.

3. A húst kivesszük, és a visszamaradt levet a tejszínnel behabarjuk. Felforraljuk, belekeverjük az ételsűrítőt, és még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, beletesszük a nyúldarabokat, és összemelegítjük. Végül friss rozmaringgal és kakukkfűvel díszítjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL