Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Zöldbab főzelék

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 kg zöldbab (ha nincs idénye, akkor inkább gyorsfagyasztott legyen)
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
Só, víz
Ízlés szerint ecet/ bors/ petrezselyem

 

Elkészítése:

1. A zöldbabot mosd meg, majd a két szálak két végének lecsípése után, szeleteld fel kb. 2-2,5cm darabokra.

2. Reszeld le a fokhagymát és egy magasabb edény alján fonnyaszd meg (nem szabad nagyon sisteregnie).

3. Ezt követően szórd bele a feldarabolt zöldbabot, sózd és szórd meg pirospaprikával, keverd össze a fokhagymás olajjal, és fedő alatt párold puhára.

4. Amikor megpárolódott, szórd rá a lisztet. Jó alaposan keverd össze, majd amikor újra felmelegedett, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Hagyd egyet rottyanni, és le is veheted a tűzről.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL