1) Vitaminkoktél
Szénsavmentes ásványvízhez keverjünk hozzá fél citrom, grapefruit, és két kivi frissen facsart levét. Mézzel ízesítsük. Üdítő és nagyon egészséges ital.
2) Gyulladás ellen: Fokhagyma
A fokhagymát bármilyen formában fogyasztjuk, igen erős gyulladáscsökkentő, és vírusölő hatással rendelkezik.
Íme néhány felhasználási javaslat:
- Fokhagymás pirítós, melyre szeletelt lila hagymát is tehetünk.
- Két gerezd zúzott, mézzel kevert fokhagyma.
- Egy bögre kamillateába tegyünk két gerezd héjas fokhagymát, fogyasztás előtt hagyjuk állni kb. fél óráig.
Tipp: Az erős hagymaszagot egy szál friss petrezselyem elrágásával tüntethetjük el.
3) Erőt adó húsleves
A sok zöldséggel készült marhahúsleves pótolja a szervezet számára elengedhetetlen folyadékot, vitaminokat, és energiát.
Tipp: Ha szeretjük az erős paprikát, az már félsiker. Az erős paprika ugyanis kiváló gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz. Használhatunk friss zöldpaprikát vagy csilit is.
Rendkívül praktikus a csili őrlő, amely még tengeri jódozott sót is tartalmaz.
Tipp: Kotányi Malom, Chili erős
4) Babérlevél a száraz köhögés ellen
A száraz köhögés igen hatásos ellenszere a babérlevél. Egy babérlevelet forrázzunk le, majd ízesítés és fogyasztás előtt kb. 10 percig állni hagyjuk. Mézzel, citrommal vagy cukorral ízesíthetjük.
5) Nevessünk sokat!
Amerikai kutatók szerint a sok nevetéssel megakadályozhatóak a felső légúti fertőzéses megbetegedések. Termeljünk minél több boldogsághormont.
6) A hatásos céklasaláta
A cékláról mindenki tudja, hogy igen magas vastartalommal rendelkezik, mely a vérképzéshez elengedhetetlen. Na, de a megfázás tüneteinek enyhítésében is nagy szerepet játszik? Nagyon fontos, hogy a meghűléses időszakban fogyasszunk minél több céklát.
7) Tormával az orrdugulás ellen
A torma remek gyulladáscsökkentő, és igen intenzív ízvilággal rendelkezik.
A torma fogyasztása tüsszentésre ingerel!
8) A gyömbér, mint vírusölő?
A gyömbér enyhíti a gyomor és a torokfájást, továbbá kiváló köhögéscsillapítónak is bizonyul. Egy kisebb darab friss gyömbért leforrázunk, majd kb. öt-hat percig állni hagyjuk. Ízlés szerint ízesítjük.
9) Savanyú káposzta, az igazi C- vitaminbomba
A savanyú káposzta kiváló C- vitaminforrásnak bizonyul az év bármely hónapjában. Ínycsiklandó salátát is készíthetünk belőle vagy magában fogyaszthatjuk.
A salátához két evőkanál olíva vagy kukoricaolajat, és karikákra vágott lila hagymát adjunk.
10) Vöröshagymából készült tea a köhögés csillapítására
Két fej vöröshagyma héjából főzzünk teát. Mézzel ízesítsük.
OLVASS TOVÁBB!
Jóga az íróasztal mellett: Egyszerű gyakorlatok a munkahelyi feszültség oldására
A modern irodahelyiségekben dolgozók számára a hosszan tartó ülés és a stressz központi problémává vált....
KÖZÉRZETMit érdemes tudni a depresszióról?
A depresszió a civilizációs betegségek közé tartozik. Minden korosztályt érinthet, megzavarja a mindennapi életvitelt, és megakadályoz...
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK