1) Vitaminkoktél
Szénsavmentes ásványvízhez keverjünk hozzá fél citrom, grapefruit, és két kivi frissen facsart levét. Mézzel ízesítsük. Üdítő és nagyon egészséges ital.
2) Gyulladás ellen: Fokhagyma
A fokhagymát bármilyen formában fogyasztjuk, igen erős gyulladáscsökkentő, és vírusölő hatással rendelkezik.
Íme néhány felhasználási javaslat:
- Fokhagymás pirítós, melyre szeletelt lila hagymát is tehetünk.
- Két gerezd zúzott, mézzel kevert fokhagyma.
- Egy bögre kamillateába tegyünk két gerezd héjas fokhagymát, fogyasztás előtt hagyjuk állni kb. fél óráig.
Tipp: Az erős hagymaszagot egy szál friss petrezselyem elrágásával tüntethetjük el.
3) Erőt adó húsleves
A sok zöldséggel készült marhahúsleves pótolja a szervezet számára elengedhetetlen folyadékot, vitaminokat, és energiát.
Tipp: Ha szeretjük az erős paprikát, az már félsiker. Az erős paprika ugyanis kiváló gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz. Használhatunk friss zöldpaprikát vagy csilit is.
Rendkívül praktikus a csili őrlő, amely még tengeri jódozott sót is tartalmaz.
Tipp: Kotányi Malom, Chili erős
4) Babérlevél a száraz köhögés ellen
A száraz köhögés igen hatásos ellenszere a babérlevél. Egy babérlevelet forrázzunk le, majd ízesítés és fogyasztás előtt kb. 10 percig állni hagyjuk. Mézzel, citrommal vagy cukorral ízesíthetjük.
5) Nevessünk sokat!
Amerikai kutatók szerint a sok nevetéssel megakadályozhatóak a felső légúti fertőzéses megbetegedések. Termeljünk minél több boldogsághormont.
6) A hatásos céklasaláta
A cékláról mindenki tudja, hogy igen magas vastartalommal rendelkezik, mely a vérképzéshez elengedhetetlen. Na, de a megfázás tüneteinek enyhítésében is nagy szerepet játszik? Nagyon fontos, hogy a meghűléses időszakban fogyasszunk minél több céklát.
7) Tormával az orrdugulás ellen
A torma remek gyulladáscsökkentő, és igen intenzív ízvilággal rendelkezik.
A torma fogyasztása tüsszentésre ingerel!
8) A gyömbér, mint vírusölő?
A gyömbér enyhíti a gyomor és a torokfájást, továbbá kiváló köhögéscsillapítónak is bizonyul. Egy kisebb darab friss gyömbért leforrázunk, majd kb. öt-hat percig állni hagyjuk. Ízlés szerint ízesítjük.
9) Savanyú káposzta, az igazi C- vitaminbomba
A savanyú káposzta kiváló C- vitaminforrásnak bizonyul az év bármely hónapjában. Ínycsiklandó salátát is készíthetünk belőle vagy magában fogyaszthatjuk.
A salátához két evőkanál olíva vagy kukoricaolajat, és karikákra vágott lila hagymát adjunk.
10) Vöröshagymából készült tea a köhögés csillapítására
Két fej vöröshagyma héjából főzzünk teát. Mézzel ízesítsük.
OLVASS TOVÁBB!
Szeptemberi immunerősítés - Több haszna van, mint gondolnád!
Az őszi hónapokban szervezetünk hajlamosabbá válik a különböző betegségekre....
KÖZÉRZETEzért okozhat kiütést a Spa látogatásod: A Whirlpool-betegség
Egy kellemes fürdőzés után a szállodai jakuzziban hirtelen viszketni kezd a bőröd? Lehet, hogy a híres „Whirlpool-kiütés”, azaz a ...
KÖZÉRZETMegújultak a Gymbeam kifejezetten nők számára kifejlesztett BeastPink termékei
Nem csak fehérjepor, hanem divat márka is a BeastPink....
„Hogyan éljük túl a napot?” - Egyre több szülőt érint a kiégés
A gyerekek stresszesek, ez nem újdonság. Azonban a szakértők évek óta figyelmeztetnek, hogy egyre több szülő is kiég. Hasonló a helyze...
KÖZÉRZETNagy a hype egy szájvíz körül, ami állítólag örökre megszabadít a rossz lehelettől
A TikTokon vírusként terjed egy szájvíz, ami azt ígéri, hogy megszünteti a rossz leheletet, és reggelre friss lehelettel ébredhetsz. De ...
KÖZÉRZETTranszgenerációs hatások: hogyan öröklődnek a múlt sebei?
A mai világban, amikor egyre többen keresnek választ saját mentális és érzelmi problémáik eredetére, egyre gyakrabban merül fel a kér...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK