Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 ok, amiért kifejezetten jó dolog a szellentés - Lehetőleg ne tartsd vissza!

Szerző:
Szabó Anna
A nem megfelelő vagy éppen nem egykönnyen emészthető élelmiszerek esetében a vastagbélben gázok képződnek. Egy egészséges ember átlagosan napi 20-szor is szellent. A túlzott gáztermelődés bizonyos élelmiszerek fogyasztása vagy emésztési érzékenység esetén alakul ki. Okozhatja emellett bizonyos baktériumok elszaporodásra vagy olyan baktériumok jelenléte, amely több gázt termel, mint más baktériumok.

Miért is jó a szellentés?

Most biztosan arra gondolsz, hogy mi is lenne jó a szellentésben, ám az alábbiakból kiderül, hogy mennyire hasznos.


 

 

1. Megszünteti a puffadást és felfúvódást

Mindenki jól ismeri, milyen érzés a felpuffadt has, nagyon kellemetlen és fájdalmakkal jár. Persze, okozhatja valamilyen betegség is, de leggyakrabban valamilyen étel lesz a bűnös. A hüvelyesek, mint például a bab és a lencse jót tesznek a gyomornak. A gabonafélék, vagyis a búza, a rozs és az árpa szintén gázt termelnek, ám túlzottan fel is puffadhatsz miattuk. A felfúvódás és a hasi puffadás legjobb ellenszere a jó szellentés. Mindez akkor kellemetlen, ha nem tudsz valami oknál fogva szellenteni – de vannak olyan jógapózok, amelyek segítségével a belek mozgásba hozhatók.

közérzet egészség szellentés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL