Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 fermentált élelmiszer, amit otthon is könnyen elkészíthetsz - Tökéletes probiotikum forrás

Szerző:
Szabó Anna
A fermentált élelmiszerek nagy népszerűségnek örvendenek újabban, ami nem is csoda, hiszen a bennük lévő jó baktériumok erősítik az immunrendszert, segítik az emésztést és az egészséges testsúly megőrzését. Tudtad, hogy némelyiket otthon is elkészítheted?

Ezt a 6 fermentált élelmiszert magad is elkészítheted otthon: 

5. Erjesztett sárgarépa

Hihetetlenül finom ez a sárgarépa, és az elkészítése is pofon egyszerű. A sót keverd össze egy kis vízzel, hogy feloldódjon, majd melegítsd fel és hűtsd le. A többi összetevőt tedd egy befőttesüvegbe, takard le konyharuhával és hagyd állni a meleg szobában körülbelül egy hétig. Naponta nézz rá, és távolítsd el a tetején képződőd fehérpenészt, ez is része a folyamatnak. Egy hét múlva készen áll a fogyasztásra. 

Hozzávalók

• ½ kg sárgarépa, meghámozva és felszeletelve

• 1 evőkanál hámozott és vékonyra szelt galangal vagy gyömbér

• 1 evőkanál reszelt citromhéj

• 2 teáskanál só

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL