Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

8 természetes tipp a húgysav szintjének csökkentésére

Szerző:
Szabó Anna
A húgysav a purin nevű anyag bomlásterméke, ami megtalálható többek közt a vörös húsokban, belsőségekben, tengeri herkentyűkben, a gombában, a babban, a zöldborsóban és bizonyos zöldségekben. Legtöbbször a vizelettel együtt távozik a szervezetből, de ha a vesénk nem működik rendesen, túl sok termelődik belőle, ami hosszú távon problémákhoz vezethet.

A túl sok húgysav az ízületekben felhalmozódva gyulladást, duzzanatot és fájdalmat okoz, a vesében felhalmozódva pedig a vesekő kialakulását vonja maga után. Néhány trükkel viszont megelőzheted mindezt. Az alábbi listában összegyűjtöttünk néhány ötletet, amikkel a véredben lévő húgysav szintjét a normális tartományban tarthatod.

2. Kevesebb olyan ételt fogyassz, ami purinban gazdag

A purin leggyakoribb forrásai a vörös húsok, a belsőségek, a hal, a baromfi, a gomba, a hüvelyesek, a spárga és a karfiol. Ha normalizálni szeretnéd a húgysavszintedet, ne vidd túlzásba a fogyasztásukat.

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL