Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A szellentés 7 előnyös hatása - Ezért nem tanácsos visszatartani

Szerző:
Szabó Anna
A kellemetlen szagot mindenki jól ismeri, mely a záptojás szagához hasonló. Szellentéskor a gyomor felpuffad, és gázokat termel, mely természetes testi funkció. Továbbá egészségügyi szempontból is nagyon fontos. A szellentés elengedhetetlen része az emésztésnek, különösen akkor, amikor a belekben zajlik a tápanyagok lebontása. Íme, a szellentés 7 fontos és jótékony egészségügyi hatása!

4. Egészséges bélrendszerre és bélflórára utal

Az ételek emésztése közben képződött gázok az egyetlen módja annak, hogy a bélben a mikrobák tápanyaghoz jussanak. Ha nem jutnának elegendő szénhidráthoz, nem tudnának életben maradni a belekben. A rostokban gazdag élelmiszerek, mint például a bab, a lencse, a brokkoli, a káposzta és a kelkáposzta elősegítik a gázképződést, ezáltal javítják az emésztési funkciókat.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL