Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A tél slágere a csicsóka -­ 5 ok, miért kell mindenképpen fogyasztanod

Szerző:
Szabó Anna
A csicsóka már több száz éve ismert táplálékunk, a régi leírásokban is ajánlották fogyasztását az egészség megőrzése érdekében. Kifejezetten téli élelmiszerként tartották számon. Ám van 5 nyomós okunk arra, hogy a fogyasztására buzdítsunk.

 

Az indiánok eledele volt

A csicsóka egy édeskés dió ízére emlékeztető zöldség, amely Észak ­Amerikában az indiánok eledele volt. Csak a 17. században indult el hódító útjára, ekkor érkezett Európába. Maga a növény nagyon igénytelen, bármilyen körülmények között megterem, és kinézete ellenére nem a burgonyával, hanem a napraforgóval áll közelebbi rokonságban. Vásárláskor figyeljünk arra, hogy a zöldség héja sima és foltmentes legyen. Készíthetünk belőle krémlevest, főzeléket, fogyaszthatjuk köretként, tehetjük pogácsába, használhatjuk cukor helyettesítésére, és természetesen rágcsálhatjuk nyersen is, vagy éppen a salátát gazdagíthatjuk vele

.

3. Visszaszorítja a cukorbetegséget

Szabályozza a cukoranyagcserét, tehermentesíti a hasnyálmirigyet, glikémiás indexe alacsony. 1­es típusú cukorbetegség esetén megelőzi a szövődményeket, és enyhíti a már meglévőket, mivel kontrollálhatóvá teszi ezt az állapotot. Visszafordíthatja a 2­es típusú cukorbetegséget, és itt is enyhíti a szövődményeket. A teljes gyógyulásban is hatékony szerepet játszhat.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL