Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A tél slágere a csicsóka -­ 5 ok, miért kell mindenképpen fogyasztanod

Szerző:
Szabó Anna
A csicsóka már több száz éve ismert táplálékunk, a régi leírásokban is ajánlották fogyasztását az egészség megőrzése érdekében. Kifejezetten téli élelmiszerként tartották számon. Ám van 5 nyomós okunk arra, hogy a fogyasztására buzdítsunk.

 

Az indiánok eledele volt

A csicsóka egy édeskés dió ízére emlékeztető zöldség, amely Észak ­Amerikában az indiánok eledele volt. Csak a 17. században indult el hódító útjára, ekkor érkezett Európába. Maga a növény nagyon igénytelen, bármilyen körülmények között megterem, és kinézete ellenére nem a burgonyával, hanem a napraforgóval áll közelebbi rokonságban. Vásárláskor figyeljünk arra, hogy a zöldség héja sima és foltmentes legyen. Készíthetünk belőle krémlevest, főzeléket, fogyaszthatjuk köretként, tehetjük pogácsába, használhatjuk cukor helyettesítésére, és természetesen rágcsálhatjuk nyersen is, vagy éppen a salátát gazdagíthatjuk vele

.

5. Sportolóknak igazi doppingszer

Segíti a tartós izommunkát, így nem csak a sportolók, hanem a fizikai munkát végzők számára is jó szolgálatot tesz. A lemerült, energiát vesztett szervezetet feltölti. Ám nem csak fizikai, hanem szellemi serkentőszer is, tartós szellemi munkát, végző személyeknek kifejezetten ajánlott. Segíti a lelki kiegyensúlyozottság megteremtését, B­vitamin tartalma révén támogatja az idegrendszer működését. Csökkenti a hangulatingadozásokat, segítséget nyújt még olyan lelki fájdalmak leküzdésében is, mint gyász, vagy erős trauma. Gyermekkortól fogyasztva, segítség lehet a stabil személyiség kialakulásában.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL