Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Az 5 legjobb szénhidrát az egészséges vércukorszint és a jó emésztés fenntartáshoz

Szerző:
Szabó Anna
Ha meg akarod őrizni a normál vércukorszintedet, akkor az egyik legjobb módja ennek, ha nem eszel túl sok szénhidrátot. A szénhidrátok fogyasztása azonban meglehetősen fontos és szüksége is van rá a szervezetünknek, ezért jó minőségű szénhidrátokat mindennap kell fogyasztani.

A feldolgozott szénhidrátok gyors vércukorszint emelkedést és inzulinérzékenységet okoznak, ezért a szénhidrátcsökkentett étrend hasznos lehet annak, aki szeretné kordában tartani a vércukorszintjét. Ezek az étrendek azonban tartalmaznak minimális szénhidrátot, melyek tele vannak rosttal. A rost elengedhetetlen tápanyag a vércukorszint szabályozásában és bőségesen megtalálható a szénhidrátban gazdag ételekben. A rost lelassítja a cukor felszívódását a véráramba, ezzel segít megakadályozni a vércukorszint emelkedését. A rostbevitel növelése szintén csökkentheti a koleszterinszintet, illetve az elhízás és egyéb anyagcsere-rendellenességek kockázatát. A következő ételek jó szénhidrátokat tartalmaznak, ezért bátran fogyaszthatod őket a jobb vércukorszint elérése érdekében.

Árpa és quinoa

Az árpa és a quinoa egyaránt gabonaféle, melyek gazdag szénhidráttartalommal rendelkeznek. Az árpa a zabhoz hasonlóan glükánokat tartalmaz, melyek javítják a vércukorszintet. Az árpa főleg oldhatatlan rostban gazdag, mely aktiválja a bélmozgást, csökkentve a székrekedést. A quinoa viszont nagymennyiségű fehérjét és rostot tartalmaz, valamint magnéziumot, folátot, foszfort, vasat és más antioxidánsokat. Rendkívül tápláló és a rost-, fehérjekombináció lelassítja a cukor felszívódását a véráramba.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL