Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Az 5 legjobb szénhidrát az egészséges vércukorszint és a jó emésztés fenntartáshoz

Szerző:
Szabó Anna
Ha meg akarod őrizni a normál vércukorszintedet, akkor az egyik legjobb módja ennek, ha nem eszel túl sok szénhidrátot. A szénhidrátok fogyasztása azonban meglehetősen fontos és szüksége is van rá a szervezetünknek, ezért jó minőségű szénhidrátokat mindennap kell fogyasztani.

A feldolgozott szénhidrátok gyors vércukorszint emelkedést és inzulinérzékenységet okoznak, ezért a szénhidrátcsökkentett étrend hasznos lehet annak, aki szeretné kordában tartani a vércukorszintjét. Ezek az étrendek azonban tartalmaznak minimális szénhidrátot, melyek tele vannak rosttal. A rost elengedhetetlen tápanyag a vércukorszint szabályozásában és bőségesen megtalálható a szénhidrátban gazdag ételekben. A rost lelassítja a cukor felszívódását a véráramba, ezzel segít megakadályozni a vércukorszint emelkedését. A rostbevitel növelése szintén csökkentheti a koleszterinszintet, illetve az elhízás és egyéb anyagcsere-rendellenességek kockázatát. A következő ételek jó szénhidrátokat tartalmaznak, ezért bátran fogyaszthatod őket a jobb vércukorszint elérése érdekében.

Pisztácia

A pisztácia több szénhidrátot tartalmaz, mint a diófélék, például a mandula, de olyan tápanyagok találhatóak benne, melyek segíthetnek a cukorbetegség kezelésében. A 2. típusú cukorbetegségben szenvedő betegekkel végzett kutatások azt mutatták, hogy a pisztácia napi kétszeri fogyasztása az éhgyomori vércukorszint jelentős csökkenését eredményezi. Ennek oka az lehet, hogy a pisztácia gazdag karotinoidokban és fenolvegyületekben.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL