Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Ennivaló finomságok a fiatalságért

Szerző:
Szabó Anna
Nem hiszem, hogy lenne olyan nő, aki ne félne a korai öregedéstől. Már a gondolat rettenetes számunkra. Vannak akik szinte természetesnek tartják a botox kezeléseket, és a mesterséges orvosi beavatkozásokat.


Halak

Rendszeres fogyasztása csökkenti a szívinfarktus veszélyét. A tőkehalmáj olajat pedig krónikus reuma és köszvény gyógyítására, gerinc- és ízületi betegségek kezelésére. Bőrkiütésre, értisztítóként és angolkór gyógyítására használták. (Angolkór: D2-vitamin vészes hiánya okozta betegség.)

A halolajban nagy mennyiségben megtalálható többszörösítetlen telítetlen zsírsav, az ún. eikoza-pentaénsav és a dokoza-hexaénsav eredménye. Mindkét telítetlen zsírsav az omega-3 zsírsavak közé tartozik. Az omega-3 zsírsavak fogyasztásakor csökken a vérrögök képződésének veszélye, az érfal megtartja rugalmasságát. A tengeri halak rendszeres fogyasztása különböző gyógyszerekkel együtt csökkenti a reggeli merevséget, az ízületi fájdalmat és duzzanatot.

Aki hajlamos a gyors elfáradásra, megelőzheti ezáltal. A-, B6-, B12- és D-vitaminforrás. Fogyasztása ajánlott heti három alkalommal.

A jótékony hatások elsősorban a tengeri makrélára, lazacra, tintahalra, tonhalra, heringre, szardellára, szardíniára vonatkozik. Sok színész hisz abban, hogy a rendszeres tengeri halak fogyasztása könnyebbé teszi számukra a szövegtanulást.



Avokádó

Nem a legolcsóbb gyümölcsök közé tartozik, azonban megéri megvenni. Fokozza az agyműködést, segít a memóriazavarok leküzdésében. Bár gyógyszer formájában is kapható, de jótékonyabban hat szervezetedre, ha friss gyümölcskén fogyasztod.

 

Sárgarépa

A sárgarépát valószínűleg csak az első század óta fogyasztja az emberiség, korábban a pasztinák töltötte be helyét. Szénhidráttartalma 8% körüli, amelynek jelentős része cukor.

Makro- és mikroelemek egyaránt megtalálhatóak benne, jelentős a karotin tartalma, mely csökkenti a koleszterinszintet, így óvja szívünket.

Ajánlott a friss répa fogyasztása napozás vagy szolárium előtt. Ragyogó barna színt kölcsönöz a bőrnek. Védi a bőrt a káros napsugárzás ellen.

 

 

Szójabab

Rendszeres fogyasztása csökkenti a vérkoleszterinszintet. A rák megelőző táplálkozás része. Fogyasztása során nagymértékben javul a szénhidráttűrőképesség. Japán orvosok a rák keletkezése ellen ható táplálék után kutatva figyeltek fel a szójabab eme csodálatos hatására. Ajánlott fogyasztása, hetente 5-6 alkalommal bármel szójakészítmény. 20-40 dkg naponta.

 

Zöld tea

A szervezet méregtelenítésében játszik kulcsfontosságú szerepet. Összetevői nagy védelmet nyújtanak az érelmeszesedés ellen.

Gyakori fogyasztásával csökken a szívinfarktus veszélye. Naponta 2-3 csésze zöld tea a rákmegelőzésben is hatásos fegyver lehet. 

 

Spenót (paraj)

Táplálkozástani értékét kálium-, kalcium-, foszfor-, és vastartalma, valamint C-, B2- és E-vitamin tartalma adja. A sejtek és vörösvértestek megújulásában nagy szerepet játszik, továbbá elősegíti a B12 vitamin beépülését.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL