Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Ez történik veled, ha minden nap fogyasztasz burgonyát

Szerző:
Szabó Anna
Világszerte több, mint 100 országban termesztenek burgonyát, ám annak ellenére, hogy ilyen népszerű, sokan nem tartják egészségesnek, sőt, egyesek szerint ártalmas a szervezet számára. De ez talán csak egy sztereotípia, amit a chipsek, a sült krumpli és a gyorsételek teremtettek. Úgy döntöttünk, tiszta vizet öntünk a pohárba, és kiderítjük, tényleg veszélyes-e a burgonya mindennapos fogyasztása. Az eredmények összezavaróak.

Meg fogsz lepődni, hogy mi minden történik veled, ha minden nap eszel burgonyát:

Ne félj naponta fogyasztani

A burgonya héja gazdag káliumban, ami támogatja a szív egészségét, valamint tartalmaz némi foszfort, magnéziumot, kalciumot, vasat és cinket is. Rengeteg C-vitamin található benne, egy darab burgonya a napi szükséglet akár 45%-át is fedezni tudja. Ennek a mennyiségnek a nagy része azonban a főzés során megsemmisül, ezért érdemesebb sütőben sütött, hámozatlan burgonyát fogyasztani. Továbbá jó, ha tudod, hogy rosttartalmával segíti a belek működését.
Egyáltalán nincs benne koleszterin, azonban főzési eljárástól függően ez megváltozhat, például ha olajban sütöd. A burgonya fogyasztása szebbé teheti a bőrt, és csökkentheti a depresszió és a stressz mértékét. Sok népszerű, szénhidrátban gazdag körettel ellentétben a főtt burgonya hamar ellaktat. Ezáltal kevesebbet eszel, de hosszabb időn keresztül nem leszel éhes, ami segíthet a súlyvesztésben.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL