Érdemes figyelned magad evés közben. Gyorsan, kapkodva, habzsolva eszel, vagy lassan, élvezettel rágsz meg minden egyes falatot, de csak nagyon nehezen tudsz ellenállni a kísértésnek? Ez a két típus sajnos hajlamos túlzásokba esni, és hajlamosak a székrekedésre.
A gyorsan étkezőknek étrendjüket olyan táplálékkal érdemes kiegészíteniük, amelyeket mindig jó alaposan meg kell rágniuk. Ezek közé a táplálékok közé tartozik Pl. a saláta, a különböző nyers zöldségek és a teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények. Akik nagyon édesszájúak, azok többször válasszanak desszertként friss gyümölcsöket.
Nem szabad sietni
Aki legtöbbször állva tud étkezni vagy gyorsbüfékbe jár, ahol sietősen magához vesz valami kis étvágycsökkentő nassolni valót, nos annak van a legnehezebb dolga. Annak az embernek, aki sietve táplálkozik, nagyon nehezen emészt. A folyamatos kapkodva evés miatt nem indul be rendesen az emésztőnedvek termelődése, így a szervezet túl lassan, akadozva képes feldolgozni a táplálékot
Vigyázat! Nyakunkon az ünnepi terülj, terülj asztal!
A finomabbnál finomabb falatok amint lekerülnek a szépen megdíszített asztalról, a hűtőbe kerülve várják, hogy csipegessenek belőlük. Egy nagyobb lakoma után a hűtőszekrény is csak arra vár, hogy kifosszák teljes tartalmát. Állj! A titkos éjszakai falatozgatások nem csak hizlalnak, hanem teljesen leterhelik az emésztőrendszert. Az este 8 óra utáni étkezés megnehezíti a bélrendszer dolgát. Ahogy agyunknak is pihenésre van szüksége, és átvált éjszakai üzemmódra, úgy emésztőrendszerünk is.
Puffadás, gyomorfájás
Mi okozza?
A félig megemésztett étel túl sokáig marad egy helyben, amely először teltségérzetet okoz, majd súlyosbodnak a tünetek. Puffadás, gyomorfájás keletkezik.
Mit tegyünk, hogy a tünetek enyhüljenek?
Puffadás, teltségérzet esetén:
Espumisan kapszula
Gyomorsavtúltengés, gyomorégés esetén:
Rennie rágótabletta
Nehéz emésztés, epebántalmak:
Bilagit drazsé
Segítsük a bélműködést
Alapos rágással segíthetjük bélműködésünket. Az emésztési folyamat már a szájüregben elkezdődik. A nyálban lévő bontó enzimek indítják meg a bomlási folyamatot. Minél többet rágunk, annál több nyál képződik, és tovább élvezhetjük az ételek ízét.
OLVASS TOVÁBB!
Szeptemberi immunerősítés - Több haszna van, mint gondolnád!
Az őszi hónapokban szervezetünk hajlamosabbá válik a különböző betegségekre....
KÖZÉRZETEzért okozhat kiütést a Spa látogatásod: A Whirlpool-betegség
Egy kellemes fürdőzés után a szállodai jakuzziban hirtelen viszketni kezd a bőröd? Lehet, hogy a híres „Whirlpool-kiütés”, azaz a ...
KÖZÉRZETMegújultak a Gymbeam kifejezetten nők számára kifejlesztett BeastPink termékei
Nem csak fehérjepor, hanem divat márka is a BeastPink....
„Hogyan éljük túl a napot?” - Egyre több szülőt érint a kiégés
A gyerekek stresszesek, ez nem újdonság. Azonban a szakértők évek óta figyelmeztetnek, hogy egyre több szülő is kiég. Hasonló a helyze...
KÖZÉRZETNagy a hype egy szájvíz körül, ami állítólag örökre megszabadít a rossz lehelettől
A TikTokon vírusként terjed egy szájvíz, ami azt ígéri, hogy megszünteti a rossz leheletet, és reggelre friss lehelettel ébredhetsz. De ...
KÖZÉRZETTranszgenerációs hatások: hogyan öröklődnek a múlt sebei?
A mai világban, amikor egyre többen keresnek választ saját mentális és érzelmi problémáik eredetére, egyre gyakrabban merül fel a kér...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK