Az intuitív táplálkozás azért nagyszerű, mert nem érzed, hogy szabályok közé lennél szorítva, hiszen saját magad vállalod a teljes felelősséget azért, ahogyan táplálkozol.
Mit is jelent az intuitív táplálkozás és hogyan csináld?
Ez nem diéta, hanem egyfajta ésszerű táplálkozás, életforma.
Elutasítja a korábbi diétás mentalitást, amit beléd plántáltak, ehelyett egészséges kapcsolatot teremt közted és az élelmiszerek között
Fejlődsz tested megismerésében
Megérted a különbséget az érzelmi evés és a valódi éhség között
Elégedett leszel, amikor eszel valamit
Egy olyan társadalomban élünk, amely folyton azzal bombáz bennünket, hogy „diétáznunk, vagy egészségesen kell táplálkoznunk azért, hogy egészségesek legyünk.” „Szabályozd a tested!”, „Ne fogyaszd ezeket az ételeket, vagy éppen ezeket fogyaszd!”, „Ha nem vagy elég karcsú, akkor nem vagy jó”, és „Ez a diéta megváltoztatja az életedet!” Rengeteg ellentmondásos dolog lát ezzel kapcsolatban napvilágot, amely ömlik ránk a tévéből, a sztároktól, és mindenki azt sugallja, nem vagy elég jó. Ez azonban csak néhány nagyvállalatnak hoz profitot, ha mindezt elhiszed.
Gondolj bele, minden fogyókúrás termékeket áruló cég érdeke az, hogy kövérnek és boldogtalannak érezd magad, így teljesen az ő termékeikre támaszkodsz. Természetesen nem arról van szó, hogy minden diétás terméket, egészséges ételeket forgalmazó vállalat ilyen, sőt, a diéta kezdeti szakaszában igen sokat segíthet, ha ilyen termékeket fogyasztasz. Később azonban, ha a testsúlyod már nagyjából normális, és szeretnél általános jó közérzetet és egészséget, akkor nyugodtan kipróbálhatod az intuitív evést.
Az intuitív táplálkozás egy mágikus átalakulási folyamat, élesednek az ösztöneid, éberebb leszel, és megérted az elme és a test kapcsolatát, miközben meg tanulod szeretni önmagad.
2. Rágd meg alaposan az ételeket
Úgy hangzik, mintha édesanyád dorgálna, pedig tényleg fotnos! A legtöbb ember nem rágja meg alaposan azt, amit eszik, szinte azonnal lenyeli. Átlagosan 6-szor rágsz meg egy falatot, mielőtt lenyeled. A valóság ezzel szemben az, hogy a puhább ételeket (kenyér, banán), 5-10 alkalommal kell rágni, a keményebb ételeket (hús, zöldségek), akár 30-szor is. Minél inkább megrágod az ételt, annál alaposabban felszívódnak a tápanyagok belőle. Ezáltal csökken a puffadás és enyhülnek az emésztési zavarok.
Trükk: ha nem akarod ennyire szabályozni önmagad, akkor annyiszor rágj meg egy falatot, ahányszor jólesik, de ügyelj arra, hogy már ne legyen észrevehető a textúrája.
OLVASS TOVÁBB!
Minden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
KÖZÉRZETA stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
Omega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
KÖZÉRZETEz a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
KÖZÉRZETFogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK