Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Immunrendszered erős, ami nagyon fontos a megfázás elleni védekezésben. Életmódodon egyáltalán, vagy csak alig kell változtatnod. Koncentrálj azokra a pontokra, amelyekre igen volt a válaszod. A téli időszakban fokozottan ügyelj a vitaminban gazdag, és változatos étrendre. Naponta legalább fél órát legyél kint a szabadban. Ajánlott sötétedés előtt sétálni, így elkerülhető a kevesebb napfény miatt kialakuló depresszió.
Immunrendszered rendkívül gyenge. Feltétlenül változtatnod kell az életmódodon. Az igennel megválaszolt kérdésekből kiderül, mit is tehetsz ennek érdekében. Időnként iktass be egy ún. immunnapot, amikor sok vitamint fogyasztasz, és alkalmad nyílik arra, hogy a friss levegőn sportolhass. Ha teheted, kerüld a stresszt. Fürdésnél a hideg-meleg vizes váltott zuhany kimondottan ajánlott, mert frissíti a vérkeringést, és edzésben tartja a testet.
A tésztához:
- 30 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
- 1 evőkanál szójaliszt
- 12 dkg vaj vagy margarin (lehet zsírszegény is)
- 4 tojássárgája
- 1,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 evőkanál méz
- 0,5 dl rum
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió vagy mák
- 1 dl tej
- 5 evőkanál méz
- 2 evőkanál búzacsíra
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- 0,5 dl rum
A tepsi kenéséhez: olaj
A tészta kenéséhez: 2 egész tojás, külön sárgája és fehérje
A mákos töltelék ugyanúgy készül, mint a diós.
Az elmorzsolt élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet, és a szójalisztet, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a langyos rumban feloldott mézet és a felfuttatott élesztőt. Letakarva, meleg helyen pihentessük a tésztát. A diót leforrázzuk a tejjel, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval, ízesítővel. A tésztát és a tölteléket is két részre osztjuk. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, és elosztjuk rajta a tölteléket. A két szélét kicsit felhajtjuk, majd feltekerjük. Enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük a két bejglit, és megkenjük a tojások sárgájával. Kb. 1 órai pihentetés elteltével újra bekenjük, de ekkor már tojásfehérjével. Amikor megszáradt, villával megszurkáljuk. 180 fokon, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Ebből a két rúdból kb. 24 szelet jön ki.
OLVASS TOVÁBB!
Szeptemberi immunerősítés - Több haszna van, mint gondolnád!
Az őszi hónapokban szervezetünk hajlamosabbá válik a különböző betegségekre....
KÖZÉRZETEzért okozhat kiütést a Spa látogatásod: A Whirlpool-betegség
Egy kellemes fürdőzés után a szállodai jakuzziban hirtelen viszketni kezd a bőröd? Lehet, hogy a híres „Whirlpool-kiütés”, azaz a ...
KÖZÉRZETMegújultak a Gymbeam kifejezetten nők számára kifejlesztett BeastPink termékei
Nem csak fehérjepor, hanem divat márka is a BeastPink....
„Hogyan éljük túl a napot?” - Egyre több szülőt érint a kiégés
A gyerekek stresszesek, ez nem újdonság. Azonban a szakértők évek óta figyelmeztetnek, hogy egyre több szülő is kiég. Hasonló a helyze...
KÖZÉRZETNagy a hype egy szájvíz körül, ami állítólag örökre megszabadít a rossz lehelettől
A TikTokon vírusként terjed egy szájvíz, ami azt ígéri, hogy megszünteti a rossz leheletet, és reggelre friss lehelettel ébredhetsz. De ...
KÖZÉRZETTranszgenerációs hatások: hogyan öröklődnek a múlt sebei?
A mai világban, amikor egyre többen keresnek választ saját mentális és érzelmi problémáik eredetére, egyre gyakrabban merül fel a kér...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK