Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
MÁGIA

Gyorstalpaló tanfolyam bájitalkészítésből - Bájitalok készítése 3. rész

Szerző:
Szabó Anna
Végre elérkeztünk a legizgalmasabb részhez, mikor is végre fény derül magára a bájitalkészítés fortélyára! Ha eddig résen voltál, most meg ne állj, jön a lényeg, hogy hogyan tudsz az otthoni kis boszorkánykonyhádban valódi bájitalokat főzni!

{KEPGALERIA}

A bájitalkészítés menete

Ha nagyon kezdőnek érzed magadat, akkor ajánlatos neked a jól bevált, kitaposott úton járni, vagyis mindig már kész, bevált receptekkel dolgozz. Abba le van írva, hogy miből, mennyit rakj bele.

Amennyiben kicsit bátrabb vagy és te már saját bájitalt szeretnél kotyvasztani, használd a megfeleléseket. Általában mindig 1 max 1,5 bögrényi adagot szoktak főzni (akkor is, ha két embernek kell egyszerre meginnia) bájitalból vagy annál is kevesebbet, hiszen a varázslatot nem bevedelni kell. Persze főzhetsz többet is, emelve az adagokat, ha úgy érzed hosszútávon lesz valamelyikre szükséged és akkor tárolhatod a hűtőben. Általában kisebb-nagyobb fiolás üvegnyire van szükség, amikhez elég egy-egy teáskanálnyi növényi rész. Főzni addig kell, amíg fel forr és jól összeérnek az anyagok, de sok recept erre is kitér, meddig kell forralni majd állni hagyni. Utána szűrd át 10-20 perc múlva.

Aztán itt jön a kulcsszó: varázslat. Attól más egy bájital egy sima teától, hogy a bájitalba bizony bele kell tenni a személyes, avagy égi támogatóktól szerzett erőt, varázslatot, az akaratot és a vágyat.

A bájitalkészítés komplett ceremónia, varázslat, művészet. Az italokat meg kell komponálni. Ehhez pedig gyakran kántálni kell vagy varázsigét, áldást mondani esetleg füstölni, miközben készíted vagy miután elkészültél. Némelyiknél az sem mindegy melyik órában kotyvasztod. Van, amelyiknél az is meg van adva, mikor a legcélszerűbb bevenni, beadni ahhoz, hogy maximálisan hasson.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL