Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
MÁGIA

Gyorstalpaló tanfolyam bájitalkészítésből - Hagyományos boszorkány eljárás 2. rész

Szerző:
Szabó Anna
A tökéletes bájital alapjait a legjobb, ha mi magunk termeljük ki a kis konyhakertünkből vagy az otthoni cserepeinkből. Ehhez viszont ismerni kell az ősi boszorkány hagyományokat, miként vehetjük magunkhoz az alapanyag legjobb részeit és hogyan bánjunk velük. Úgyhogy ha te is a tuti biztos bájitalkészítésre hajazol, akkor ne hagyd ki ezt a részt!

{KEPGALERIA}

Ismerni kell azon időpontokat, amikor a gyógynövény ereje teljében van, mikor érettek a hatóanyagai. A növénynek tehát csak azt a részét érdemes leszedni, amiben a hatóanyaga van, és alkalmas a feldolgozásra. Tudni kell mértékletesnek lenni! Továbbá csakis, az egészséges részeket szabad leszedni. A leszedett növényeket csokrokban szokás szállítani vagy kosarakban. Finoman, lazán kell őket összetenni, sosem szabad összenyomni, begyömöszölni őket, mert befüllednek, megpenészednek. Ezért sem árt, ha szellős helyen tároljuk a növényeket. Ha beszeretnénk spájzolni belőlük, akkor érdemes őket kiszárítani. Olyankor a csokorba szedett növényeket egy száraz, hűvös helyen, fejjel lefele felakasszuk. Érdemes alá tenni olyan zacskót vagy papírt, hogy ami lehullik a szárítás során, azt is feltudjuk használni. Utána befőttesüvegekben célszerűtű tárolni. Előtte a nagyobb részeket mozsárral össze is tudjuk törni egészen apróra. Amiket mindig címkézzünk fel, a növény nevével és a dátummal, mikor dolgoztuk fel. Ha pedig frissen van rájuk szükségünk, akkor mehet egyből a feldolgozás.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL