400g liszt
50g polenta
11ek cukor
Só
4tk sütőpor
150g hideg vaj
1 tojás
150ml tej
1kg eper
1-2ek citromlé
500ml tejszín
1. A lisztet a polentával, az 5 evőkanál cukorral, 1 csipet sóval és sütőporral jól keverj össze. A hideg vajat reszelt apró darabokra. Add a lisztes keverékedhez és az ujjaiddal jól dörzsöld össze gyorsan – azért kell sietned, mert akkor lesz jó a tésztád, ha ebben a fázisban morzsás marad. A tojást 1 evőkanál tejjel verd fel, majd add a tésztához, és gyúrd simára.
2. Az epret szeld fel 3-4mm vastag lapokra, majd keverd össze 4 evőkanál cukorral és a citromlével. Majd tedd be a hűtőbe pácolódni, legalább 30-45 percre.
3. A nyers tésztát nyújtsd ki 30x20cm-es téglalapra, és vágd fel 6 darab 10x10cm-es kockára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a tésztakockákat, majd kend meg a tetejüket tejjel.
4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd vedd ki és tedd félre kihűlni.
5. A tejszínt két evőkanál cukorral verd fel kemény habbá. Az omlós tésztalapokat vágd fel keresztben. Az epret csöpögtesd le, közben pedig a tésztalapokat kend meg egy réteg cukros tejszínnel. Erre helyezd az epret, majd az omlós tészta másik felét, erre megint tejszín, majd végezetül pár szem eper kerüljön.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK