100g sötét csokoládé
100g vaj
150g cukor
150g liszt
1ek sütőpor
5ek kakaó
1,5tk szárított csilipor
1 tojás
1 tojássárgája
125ml tej
400g eper
350g tejszínhab
3tk porcukor
1. A csokoládét törd fel nagy darabokra, majd a vajjal és a cukorral gőz fölött olvaszd meg. Ha megolvadt, tedd félre, hogy langyosra hűljön.
2. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a csilit keverd össze. Először a tojást, tojássárgáját és a tejet, majd a csokoládé masszát keverd hozzá.
3. Vajazz ki egy 24cm átmérőjű sütőformát, majd 160 ºC-os sütőben süsd 45 percig. Amikor elkészült, a formában hagyd kihűlni.
4. Mosd meg az epret, pucold meg és szeleteld fel. A tejszínhabhoz keverj 2 teáskanálnyi porcukrot.
5. A tésztát vedd ki a sütőformából, és szeld magasságában kettő. Ezután az egyik felén egyengesd el finoman és egyenletesen a tejszínhabot, majd a tegyél rá epret. Végezetül tedd rá a tészta másik felét is.
6. Tálaláskor szórd meg frissiben porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK