600g hokkien tészta
1 evőkanál kukoricaliszt
125ml víz
60ml kecap manis (édes szójaszósz)
60ml hoisin szósz (sós-édes, fűszeres szójaszósz)
2 evőkanál rizsecet
2 evőkanál mogyoróolaj
600g sertéshúsfilé, vékonyra szeletelve
1 közepes fej vöröshagyma (150g), vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1cm friss gyömbér (5g), lereszelve
150g zsenge héjas cukorborsó, megtisztítva
1 közepes piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
1 közepes sárga kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
200g bébi bok csoj (kínai káposzta), elnegyedelve
1. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló tálba, majd öntsük le forró vízzel. Villával keverjük meg, majd csepegtessük le. Egy tálkában keverjük el a kukoricalisztet a vízzel, majd adjuk hozzá a szószokat és az ecetet.
2. Az olaj felét egy vokban hevítsük fel, és kisebb adagokban pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát. Ezután forrósítsuk fel a maradék olajat is, dobjuk bele a hagymát, a fokhagymát, és a gyömbért, majd pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.
3. Kerüljön a vokba a cukorborsó, a kaliforniai paprika és a kínai káposzta is, és ezeket pároljuk puhára.
4. A húst tegyük vissza a vokba a tésztával és a szószkeverékkel együtt, majd az egészet főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK