50g darált mogyoró
125g liszt
Só
125g hideg vaj felkockázva
500g karalábé
300g sárgarépa
250g kukorica
100g cukorborsó héjastul
2fej vöröshagyma
1ek aprított petrezselyem
Fehér bors
175g gouda sajt
250ml besamel szósz
1. Egy edényben keverd össze a darált mogyorót a liszttel és egy csipetnyi sóval. Majd a vajat melegítsd fel, és keverd hozzájuk.
2. A karalábét és a sárgarépát takarítsd le és szeld fel 3 cm-es csíkokra. A cukorborsót mosd meg, és keresztben vágd félbe. A hagymákat is szeld fel.
3. A sárgarépát és a karalábét sós vízben főzd 6 percig, majd add hozzá a cukorborsót és a hagymát majd főzd további 3 percig. Szűrd le és tedd félre hűlni.
4. Amikor már langyosra hűltek a zöldségek, először keverd hozzá a lecsepegtetett kukoricát. Majd zsiradékkal kikent tepsibe öntsd bele.
5. Keverd össze a sajtot a besamel mártással és a petrezselyemmel, sózd, borsozd. Öntsd rá egyenletesen a zöldségkeverékre.
6. Végül morzsold szét a tetején a vajas mogyorót. Tedd 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, 30 percre.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK