4 tojás
100g cukor
Só
80g liszt
60g darált mogyoró
1tk őrölt fahéj
1 rúd vanília
500ml tej
1ek cukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
200g marcipánmassza
240g vaj
4db nagyobb banán
6ek narancslé
1ek kakaópor
1. Az egész tojásokat, és a cukrot egy csipet sóval keverd krémesre. A lisztet, mogyorót és fahéjat keverd össze, majd dolgozd bele a cukros-tojásos masszádba. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.
2. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, és egy késhegyével kapard ki belőle a magokat. 450ml tejjel főzd fel. A megmaradt tejet keverd el a pudingporral, majd add hozzá a tojássárgáját, és egy evőkanál cukrot. Add a vaníliás tejhez és állandó keverés mellett forrald fel.
3. A marcipánt nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le, vágj kockára 200g vajat, majd dolgozd el a forró pudingban. Ha egynemű a krémed, tedd hűvös helyre 1 órán át pihenni.
4. A banánt hámozd meg, majd hosszában vágd félbe. Egy lábosban 20g felforrósított vajon mindkét oldalát süsd arany barnára. A kisült banánokat tedd tányérra hűlni.
5. A kihűlt tésztát vágd félbe. Tedd sorban rá a sült banánt, a vaníliás krém felét.
6. Helyezd rá a második réteg tésztát, locsold meg narancslével, és simítsd el rajta a maradék vaníliáskrémet. A tetejét szórd meg kakaóporral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK