Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Banános Jozefin szelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 tojás
100g cukor

80g liszt
60g darált mogyoró
1tk őrölt fahéj
1 rúd vanília
500ml tej
1ek cukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
200g marcipánmassza
240g vaj
4db nagyobb banán
6ek narancslé
1ek kakaópor

 

Elkészítése:

1. Az egész tojásokat, és a cukrot egy csipet sóval keverd krémesre. A lisztet, mogyorót és fahéjat keverd össze, majd dolgozd bele a cukros-tojásos masszádba. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.

2. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, és egy késhegyével kapard ki belőle a magokat. 450ml tejjel főzd fel. A megmaradt tejet keverd el a pudingporral, majd add hozzá a tojássárgáját, és egy evőkanál cukrot. Add a vaníliás tejhez és állandó keverés mellett forrald fel.

3. A marcipánt nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le, vágj kockára 200g vajat, majd dolgozd el a forró pudingban. Ha egynemű a krémed, tedd hűvös helyre 1 órán át pihenni.

4. A banánt hámozd meg, majd hosszában vágd félbe. Egy lábosban 20g felforrósított vajon mindkét oldalát süsd arany barnára. A kisült banánokat tedd tányérra hűlni.

5. A kihűlt tésztát vágd félbe. Tedd sorban rá a sült banánt, a vaníliás krém felét.

6. Helyezd rá a második réteg tésztát, locsold meg narancslével, és simítsd el rajta a maradék vaníliáskrémet. A tetejét szórd meg kakaóporral.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL