Hozzávalók:
A tésztához:
20dkg liszt
2db tojás
3dl tej
1,5 szódavíz
csipet só
3 evőkanál olaj
10dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
2,5dl habtejszín
20dkg eper
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
Elkészítése:
1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk,az olajaz is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, az eper egyik felét turmixoljuk, vagy átpasszírozzuk, a másik felét négybe vágjuk.
3. A tejszínt a porcukorral, a habfixáló porral, eperpürével tovább habosítjuk, végül a darabolt epret is beleforgatjuk.
4. Forró serpenyőbe palacsintákat sütünk, epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK