Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fokhagymás brokkolileves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 egész fej fokhagyma
1 fej brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1l sószegény csirkehúsalaplé
1 rózsaburgonya, meghámozva, feldarabolva
½ pohár sovány natúr joghurt

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. A fokhagyma tetejét vágd le, hogy a gerezd belseje feltáruljon. Dupla réteg vagy vastagabb fajta alufóliába bugyolálva süsd puhára (nagyjából egy órát vesz igénybe.

2. Közben a brokkoli fejecskéit tördeld le, és vagdald össze (nem kell apróra). A szárakat, miután a külső rétegüket lehántottad, szintén gondosan aprítsd fel.

3. Nagy lábosban, közepes lángon forrósítsd föl az olajat.

4. Fonnyaszd meg benne a vöröshagymát barnulásig. Ekkor önts hozzá 3 csésze alaplét, és tegyed bele a brokkolit meg a krumplit is. Forrald fel, aztán gyenge tűzön, fedő alatt főzd fél órán át, míg a brokkoliszár-darabok a krumplival együtt egészen megpuhulnak.

5. Nyomd ki a sült fokhagymagerezdeket a héjukból, és turmixgépben dolgozd el a forró brokkolis lével, majd töltsd vissza a lábosba.

6. Öntsd fel a maradék alaplével és 1 csésze vízzel. Lassú tűzön 10 percig melegítsd, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor minden adag tetejére tegyél egykanálnyi joghurtot.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL