Hozzávalók:
600-700g sárgabarack
2,5dl sovány tej
2 rúd fahéj
2db nagy tojás
3ek fruktóz
Elkészítése:
1. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, kiszedjük a magját, majd szeletekre vágjuk.
2. A szeleteket csillag formában elrendezzük egy tapadásmentes bevonatú tepsin.
3. Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra (5-6. fokozat gázsütőn).
4. Felforraljuk a tejet. Beletesszük a fahéjrudakat, 10 percig hagyjuk benne ázni.
5. Összekeverjük a tojást és a fruktózt.
6. Kiszedjük a fahéjrudakat, a forró tejet a tojásokra öntjük, és jól összekeverjük. A sárgabarackot beborítjuk ezzel a keverékkel.
7. 15 percig sütjük, majd kivesszük, és tálalás előtt 5 percig hagyjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK