Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sárgabarackos chutney

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600g igen érett sárgabarack
Fél sárga paprika
1 nagy fehér hagyma
1 alma
1 citrom leve
4ek cukor
1kk reszelt friss gyömbér
1 csipet fahéj
3dl almaecet

Elkészítése:

1. Megmossuk, megszárítjuk és kettévágjuk a sárgabarackot. Kiszedjük a magját, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk.

2. Megmossuk a fél paprikát, kiszedjük a magházat és az erejét, és kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a hagymát. Meghámozzuk az almát, negyedekre vágjuk, kiszedjük a magházat. Vékonyan felszeleteljük, és azonnal megöntözzük citromlével, meg ne barnuljon.

3. Az összes hozzávalót egy tapadásmentes bevonatú serpenyőben lassan felforraljuk, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Lassú tűzön kb. 1 órát hagyjuk főni, időnként megkeverjük, míg összeáll, és elfő a leve.

4. Legalább 24 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Hideg húsok vagy frissen sültek mellé kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL