Hozzávalók:
- 700 g földieper
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 2 dl almalé
- 25 dkg 3:1 befőző cukor
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A vörös áfonyát is apróra vágjuk, és kimérünk két deci almalevet.
A gyümölcsöket, a cukrot és az almalevet egy fazékba öntjük, jól elkeverjük, állandó kevergetés mellett felforraljuk, és egy-két percig hagyjuk zubogva forrni. Ha szükséges, leszedjük a habot a tetejéről (ha ott marad sem történik tragédia), előkészített üvegekbe merjük, jól lezárjuk, majd öt percre fejjel lefelé állítjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK