Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg Rama
30 dkg túró
1 csapott evőkanál só
1/2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
1. A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, és hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet. Majd, ha elkészült a tészta, akkor borítsuk lisztezett deszkára.
2. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét keresztben és hosszában, és pogácsaszaggatóval, vagy egy bögrével (én szeretem, ha féltenyérnyi pogácsák lesznek belőle) kiszaggatjuk.
3. Kicsit sodorjuk meg a pogácsák oldalát, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. Húsz percet pihentetés következik, majd felvert tojással megkenjük a tetejüket. Forró sütőben, mézszínűre sütjük őket.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK