1 evőkanál olívaolaj
4 darab felkockázott csirkemellfilé
1 fej hagyma felaprítva
750 g burgonya kockákra vágva
1 darab piros paprika kockákra vágva
2 evőkanál paradicsom és chilimassza
400 g konzerv feketebab (a leve nélkül)
400 g felaprított paradicsom
1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütőn 6-os fokozat)
2. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben és süsd meg rajta a csirkét, majd add hozzá a hagymát és a burgonyát.
3. A megmaradt hozzávalókhoz önts 150 ml vizet. Forrald fel, majd add hozzá a csirkét a hagymát és a chillimasszát.
4. Tedd be a sütőbe lefedve és legalább 45 percig főzd készre, ameddig meg nem puhul a hús és a burgonya.
5. Tálaláskor díszítheted korianderrel, vagy kukoricatortillával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK