200 g chorizo vastag karikákra vágva
200 g kisebb sertéskolbász vagy virsli (magyarosíthatod debrecenivel is)
3 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
660 g készen kapható paradicsomos-bazsalikomos tészta-mártás
2x410 g fehérbab (be kell áztatni, de ha nem szereted a macerát a konzerv is jó)
6 teáskanál friss, aprított petrezselyem
Egy közepes nagy cserépedény vagy jénait vegyél elő ezúttal. Először a chorizót kevés zsiradékon közepes lángon kicsit barnítsd meg, majd vedd ki az edényből. A chorizó kisült zsírjában hirtelen, magas hőfokon barníts a virsliken. Vedd vissza ismét a tűz hőmérsékletét.
Dobd rá a fokhagymát, és pirítsd meg kicsit. Öntsd hozzá a bort, a babot, és végül a paradicsomos-bazsalikomos tésztamártást. Közepes lángon főzd tovább, míg rottyan egyet. Közvetlenül tálalás előtt szórd bele a petrezselymet.
Köret nélkül is kiváló, de nagyon finom – és nem éppen alakbarát – héjában főtt krumplival vagy vajas-fokhagymás kenyérrel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK