2 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál szezámmag
1 darab piros paprika felaprítva
1 darab sárga paprika felaprítva
1 doboz kormamártás (perzsa eredetű tejszínesmártás)
3 evőkanál tejszínes krémsajt
300 g nyers, pucolt garnélarák
Köretként basmatirizs
1. Egy wokban forrósíts fel egy evőkanál olajat, dobd rá a szezámmagot, és süsd aranybarnára. Ha kész, vedd ki az olajból és konyhai törlőpapírra tedd rá lecsepegtetni.
2. A megmaradt olajat is tedd a wokba, dobd bele a paprikákat, és kevergetve 3 percen keresztül süsd. Majd add hozzá a kormamártást és a tejszínes krémsajtot, és további kevergetés mellett süsd 4 percig.
3. Keverd bele a garnélrarákokat és 5 percen keresztül süsd, míg meg nem változik a színe, és egész áttetsző nem lesz.
4. Tálalj mellé basmatirizst, a tetejét pedig szórd meg szezámmaggal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK