2 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál szezámmag
1 darab piros paprika felaprítva
1 darab sárga paprika felaprítva
1 doboz kormamártás (perzsa eredetű tejszínesmártás)
3 evőkanál tejszínes krémsajt
300 g nyers, pucolt garnélarák
Köretként basmatirizs
1. Egy wokban forrósíts fel egy evőkanál olajat, dobd rá a szezámmagot, és süsd aranybarnára. Ha kész, vedd ki az olajból és konyhai törlőpapírra tedd rá lecsepegtetni.
2. A megmaradt olajat is tedd a wokba, dobd bele a paprikákat, és kevergetve 3 percen keresztül süsd. Majd add hozzá a kormamártást és a tejszínes krémsajtot, és további kevergetés mellett süsd 4 percig.
3. Keverd bele a garnélrarákokat és 5 percen keresztül süsd, míg meg nem változik a színe, és egész áttetsző nem lesz.
4. Tálalj mellé basmatirizst, a tetejét pedig szórd meg szezámmaggal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK