Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Garnélarák és paprikáskorma

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál szezámmag
1 darab piros paprika felaprítva
1 darab sárga paprika felaprítva
1 doboz kormamártás (perzsa eredetű tejszínesmártás)
3 evőkanál tejszínes krémsajt
300 g nyers, pucolt garnélarák
Köretként basmatirizs



Elkészítése:

1. Egy wokban forrósíts fel egy evőkanál olajat, dobd rá a szezámmagot, és süsd aranybarnára. Ha kész, vedd ki az olajból és konyhai törlőpapírra tedd rá lecsepegtetni.

2. A megmaradt olajat is tedd a wokba, dobd bele a paprikákat, és kevergetve 3 percen keresztül süsd. Majd add hozzá a kormamártást és a tejszínes krémsajtot, és további kevergetés mellett süsd 4 percig.

3. Keverd bele a garnélrarákokat és 5 percen keresztül süsd, míg meg nem változik a színe, és egész áttetsző nem lesz.

4. Tálalj mellé basmatirizst, a tetejét pedig szórd meg szezámmaggal.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL