4 darab lazac steak
2 evőkanál maszala massza
2 evőkanál alacsony zsírtartalmú joghurt
2 darab újhagyma felaprítva
1 teáskanál kapor durvára vágva
Fél lime frissen facsart leve
2 evőkanál zsíros tejföl
Só és bors
4 darab 20x20 centiméter átmérőjű alufólia kocka
1. Egy edényben keverd össze a maszalamasszát az alacsony zsírtartalmú joghurttal. Tedd bele a lazacot, és jól pácold be vele. Addig vágd ki az alufóliából a kockákat, majd először a felaprított újhagymát, arra pedig a lazacot, a lazac tetejére kevés kaprot tegyél, és csomagold be.
2. Előmelegített sütőben, 180 ºC-on süsd 15-20 percen keresztül.
3. Egy edényben keverd össze a lime levét és a zsíros tejfölt, sózd, borsozd.
4. Vedd ki a sütőből a gőzölgő csomagokat, és tálalj mellé sárgarépasalátát vagy egyszerűen rizst.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK