450 g tagliatelle
1 üveg paradicsomos-bazsalikomos-parmezános tésztaszósz
450 g filézett csirkemell felkockázva
2 marék friss spenót
20 dkg cseresznyeparadicsom félbe vágva
1 kis csomag összetépett mozzarellasajt
6 szelet szalonna durvára aprítva
1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint. Szűrd ki a vízből a tésztát, de a főzővízből tegyél félre egy csészényit félre.
2. Egy serpenyőbe öntsd bele a csészényi főző vizet, majd dobd bele a csirkét és 5-7 percen keresztül főzd benne, add hozzá közben a szalonnát. Majd a cseresznyeparadicsomot is, és ritka kavargatás mellett főzd össze.
3. Keverd bele a tésztát, azután tedd félre.
4. Add hozzá a spenótot, a mozzarellát és a tésztaszószt. Nagy, laza mozdulatokkal keverd össze.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK