Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Banános sütemény

Szerző:
Szabó Anna
Színtiszta élvezet, lemondások nélkül. A súlyodért garanciát nem vállalunk!


Hozzávalók:

100 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
3 dl cukor
2 tojás
5 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál gyömbér
2 teáskanál fahéj
2 nagy banán
½ dl (3 evőkanál) hideg kávé

 

Elkészítése:

1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 1 ½ literes (6 csésze) kenyérsütő formát vagy lyukas kuglófformát.

2. Keverjük a vajat a cukorral habosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után újra verjük fel a keveréket.

3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a fűszereket, majd adjuk a tojásos keverékhez.

4. Nyomjuk szét a banánokat, és a kávéval együtt keverjük a tésztához. Öntsük az előkészített formába.

5. Süssük a sütő alsó rácsán egy órán keresztül. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.

6. Hagyjuk hűlni 5 percig a süteményt, mielőtt kivesszük a formából.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL