100 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
3 dl cukor
2 tojás
5 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál gyömbér
2 teáskanál fahéj
2 nagy banán
½ dl (3 evőkanál) hideg kávé
1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 1 ½ literes (6 csésze) kenyérsütő formát vagy lyukas kuglófformát.
2. Keverjük a vajat a cukorral habosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után újra verjük fel a keveréket.
3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a fűszereket, majd adjuk a tojásos keverékhez.
4. Nyomjuk szét a banánokat, és a kávéval együtt keverjük a tésztához. Öntsük az előkészített formába.
5. Süssük a sütő alsó rácsán egy órán keresztül. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
6. Hagyjuk hűlni 5 percig a süteményt, mielőtt kivesszük a formából.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK