500g cukorborsó
150-160g olajos szardínia
1 salátaszív
200g apró paradicsom
2 ek durva só
A salátaöntethez:
1 kis gyöngyhagyma
1 ek paradicsomlé
1 kk borecet
4 ek szardíniaolaj
2 ek víz
1 kk mustár
Só és őrölt bors
1. 5 dl vizet felforralunk, beletesszük a cukorborsót a durva sóval, majd lefedve 2-3 percig főzzük, ha fagyasztott, illetve 5-7 percig, ha friss. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük.
2. Lecsepegtetjük a szardíniát, az olajat félretesszük. A halat felszeleteljük.
3. Elkészítjük a salátaöntetet: megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük a gyöngyhagymát. A paradicsomlevet, az ecetet, a gyöngyhagymát, a szardíniaolajat és a vizet 30 másodpercig mixeljük. Hozzáadjuk a mustárt, összekeverjük, sózzuk és borsozzuk.
4. megmossuk a salátaszívet és a paradicsomot. Egy salátástálat kibélelünk salátalevelekkel, belerakjuk a zöldborsót, és rátesszük a szardíniaszeleteket. Leöntjük a salátaöntettel, majd paradicsommal díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK