Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szardíniás cukorborsó-saláta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

500g cukorborsó
150-160g olajos szardínia
1 salátaszív
200g apró paradicsom
2 ek durva só
A salátaöntethez:
1 kis gyöngyhagyma
1 ek paradicsomlé
1 kk borecet
4 ek szardíniaolaj
2 ek víz
1 kk mustár
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. 5 dl vizet felforralunk, beletesszük a cukorborsót a durva sóval, majd lefedve 2-3 percig főzzük, ha fagyasztott, illetve 5-7 percig, ha friss. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük.

2. Lecsepegtetjük a szardíniát, az olajat félretesszük. A halat felszeleteljük.

3. Elkészítjük a salátaöntetet: megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük a gyöngyhagymát. A paradicsomlevet, az ecetet, a gyöngyhagymát, a szardíniaolajat és a vizet 30 másodpercig mixeljük. Hozzáadjuk a mustárt, összekeverjük, sózzuk és borsozzuk.

4. megmossuk a salátaszívet és a paradicsomot. Egy salátástálat kibélelünk salátalevelekkel, belerakjuk a zöldborsót, és rátesszük a szardíniaszeleteket. Leöntjük a salátaöntettel, majd paradicsommal díszítjük.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL