Most, hogy már tudjuk, mitől is lehetünk édesebbek, de tulajdonképpen minket sokkal inkább érint az a kérdés: ők mitől lehetnének ínycsiklandóbbak? Ízleld meg, és "finomíts" rajta!
Hála istennek, nem velünk történt meg, de a városi legendát, azt hiszem, mindenki hallotta már az egyetemen: előadás során a prof kijelenti: a sperma nagyrészt cukrokból áll. És az elbambult hallgató – sajna tisztán hallhatóan beszól: dehátakkor miért sós? (aztán a hangos röhögés hatására kénytelen kisompolyogni az előadóteremből, fülig pirulva....)
Íme felmérésünk eredménye:
megkérdeztük: szerinted milyen az íze?
- mint az aiax lemosóé
- egy kicsit sós
- mint az aiax – azóta nem is veszek olyat, ciki...
- kicsit hipószagú
- mint a brie sajt
- leírhatatlan
- hapsitól függ, és attól is, mit evett, mennyit ivott.
- sós
- édeskés
- camambert sajt...
- mint a megrágott rágógumi
- keserűűűűű
- van akiének szinte semmi íze nincs (szerencsére) – lehet hogy az ilyen pasik rengeteg vizet isznak? de általában kicsit sós, kicsit savas – ja és a fokhagyma az mindig érződik!
Szóval kesernyés-sós-klóros...Igen, a tudomány szerint is így van: az arányok változhatnak, de a sperma alapvetően fehérjéből, citromsavból, gyümölcscukorból, és kloridokból áll, valamint apróbb mennyiségben ammóniából, aszkorbinsavból, kalciumból, széndioxidból, koleszterinből. Na, ettől tényleg lehet kesernyés-sós-klóros...
Nem ízlik? Vedd rá, hogy változtasson... az életmódján
Mert a sperma íze leginkább egyetlen párunk táplálkozási szokásaitól függ... no meg az életmódtól, mennyit sportol, mennyi folyadékot iszik.
Mert ami bemegy, az jön ki.. emlékszel, milyen illatú volt a bőröd az alaposan megfokhagymázott paradicsomsaláta után?
Ahhoz, hogy a sperma ne legyen kesernyés, nem elég édes dolgokat enni, az nem fedi el a furcsa ízt.
A legjobb, ha leszoktatod: - az alkoholról
- a cigiről
- a gyorskajákról (rengeteg bennük a vegyszer), a tartóstószereket tartalmazó ételekről.
Mitől lehet meghatározó ízű?A zöldség-gyümölcs fogyasztás általában használ, jó példa erre a spárga, de a fokhagyma, a káposztafélék már tesznek jót.
A nagyon fűszeres ételek íze is érezhető-
Általában a húsfogyasztás is befolyásoló lehet, sőt a tejtermékek fogyasztásától kesernyés lehet.
Ami édesít:
A tiszta gyümölcslé, ugyanúgy, mint a lányoknál, viszont remek ötlet!
Az ananásztól édesebb, a citrusoktól (narancs, grapefruit) kevésbé "klóros" lesz.
A petrezselyemtől, búzafűtől, és mindentől, amiben sok a klorofill, édesebb.
A fahéjtól, kardamomtól, mentától, citromtól jobb ízű.
És a sok vízfogyasztástól – ami amúgy sem árt – kevésbé "útős", karakteres ízű.
És ha ezek után továbbra sem ízlik, abban azért biztos lehetsz: a párod neked köszönhetően hosszú életű, és egészséges lesz.