Télen Salzburg az istenek paradicsoma. A hótakaró borította hegyek, és parkok látványa egyszerűen elvarázsolja az odalátogatót.
Mai nevét a sóról kapta, vagy ahogy a helyiek nevezik: fehér arany.
A barokk korban uralkodó hercegérsekeknek nem véletlenül sikerült ilyen építészeti remekművekben gazdag várost építeniük. Az évszázados múltra visszatekintő sókereskedelem, vagyonszerzésük alapja lett.
Salzburg jelképei, mely szintén a barokk korban születtek, és a mai napig szinte megőrizték épségüket: fellegvár, dóm, az igen híres lóúsztató, a Mirabell- és a Hellbrunni-kastély.
Wolfgang Amadeus Mozart
A város nagy nevezetességei között mégis a turisták által leglátogatottabbnak Mozart szülőházát mondják, amelyet 1994-ben az eredeti tervek alapján renováltak. A világ minden pontjáról érkeznek érdeklődők, hogy megtekintsék a híres Mozart-múzeumot, a szobáját, ahová a művész elvonult a világ zaja elől, amikor Varázsfuvola művét írta, vagy a népszerű kávéházat ahol gyakran vendégeskedett.
Különlegesség, melyet érdemes kipróbálni:
A Salzburgi-panorámahajó, mely száz év után ismét útnak indul, csodálatos élményt nyújt a kiránduló közönségnek. A város természeti, és építészeti csodáit a hajó fedélzetéről tekinthetik meg. A helyiek évente 4000 kulturális programmal kedveskednek a helyiek. Az Ünnepi Játékokon előszeretettel hallgatja az osztrák társadalom krémje, Mozart gyönyörű műveit.
A Hellbrunni-kastély mesés, és igen egyedülálló vízi játékát minden turista megcsodálja.
Három nevezetesség, melyet semmiképp sem hagyhatsz ki, ha Salzburgba látogatsz:
1) A városközpontban lévő sétálóutcák.
2) Mozart-golyó, melyet nálunk is ismerhetsz, de az ottani hangulat fokozása érdekében kihagyhatatlan.
3) A harmadik nevezetességet is kóstolni való a megannyi látványosság után: A Salzburgi sör.
Tudtad?
A helyiek nagy sörfogyasztó hírében állnak. Állítólag az ottani gyerekek már ötéves korukban megkóstolják a sört.
Íme a fenséges, és megunhatatlan Mozart kugeln receptje:
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor vagy porcukor
- 2 evőkanál kakaópor vagy 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 evőkanál barackíz
- 2 evőkanál rum
- 1 tojásfehérje
A diót, a cukrot, a kakaóport (vagy reszelt csokoládét), lekvárt, rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. Mielőtt elkészítenénk a golyókat, tegyük hűtőbe a masszát, így könnyebben lehet majd formázni. Ha kellő keménységűvé dermedt a massza, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Tortadarába, kakaóporba vagy kókuszreszelékbe, esetleg kristálycukorba forgassuk meg a golyókat, majd mignonpapírra tesszük.
Egy éjszakát hűvös, levegős helyen állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
OLVASS TOVÁBB!
„Fiúhotelben” szálltál meg? A fürdőszoba elárulja!
Kicsi a WC, nincs szemetes a fürdőben, vagy túl nagyok fürdőköpenyek – ezek mind árulkodó jelei lehetnek egy úgynevezett „fiúszáll...
UTAZÁSMár egy svájci turistaközpontban is belépőt szednének
A festői környéken megelégelték a beözönlő turistákat....
UTAZÁSLegyen szó iskolakezdésről vagy utazásról, már nem úszhatjuk meg a környezetbarát megoldásokat
Az Osztrák Huladékgazdálkodási Szövetség tippjeiből mi is okulhatunk....
A 7 legnépszerűbb város, ahová érdemes ellátogatni, mielőtt túl késő lenne
A klímaváltozás számos tengerparti város jövőjét veszélyezteti. Ha nem történnek hatékony intézkedések a válság megfékezésére,...
UTAZÁSKihalnak a gazdák Svájcban és Magyarországon, Brazíliában viszont egyre menőbb farmernek lenni
Svájcban a munka túl szigorú, ám Brazíliában a fiatalok átveszik a szüleik farmjait....
UTAZÁSEgykori világháborús bunkerből nyílt hotel Hamburgban
Elég sok szokatlan szálloda van, de szálltál már meg valaha bunkerhotelben, tetőterasszal?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK